Ffyer concert 16 okt 2022

Het Maas en Waals Mannenkoor ontvangt op 16 oktober het gemengd koor La Corbeille uit Vlijmen, om samen een mooi concert neer te zetten.
Het concert vindt plaats in de Johannes de Doper kerk in Puiflijk, aanvang 15.00 uur en de toegang is gratis. Mogelijk wilt u een vrijwillige bijdrage doen in de daarvoor bestemde bus.
La Corbeille, opgericht in 2011, bestaat uit ongeveer 50 koorleden en staat onder leiding van dirigente Annemieke Kamphuis. Het repertoire is zeer gevarieerd: klassiek, pop, musical en internationale werken. Het Maas en Waals Mannenkoor vult dit repertoire aan met moderne en klassieke werken voor mannenkoren. De algehele muzikale leiding is in handen van dirigent Ton de Waal.
Om dit concert mogelijk te maken hebben de koorleden zelf de kerk concert-klaar gemaakt en ingericht met een expositie van door enkele leden zelf vervaardigde kunstwerken.
Het belooft een mooie middag te worden en wij zien u graag op 16 oktober op het concert !!!

 

Rabo ClubSupport Aktie 2022

Het Maas en Waals Mannenkoor wil graag iedereen laten genieten van mooie mannenkoor muziek. Elke donderdag van 20:00 tot 22:00 uur repeteren wij in De Lier en kletsen hierna, onder het genot van een drankje, nog even gezellig na. Nieuwe leden zijn van harte welkom, wij ontvangen u met open armen.
Ter verbetering van onze zangkwaliteit digitaliseren wij onze muziek en studeren deze in met moderne communicatiemiddelen.

Voor werving en de aanschaf van deze apparatuur willen wij de ontvangen gelden van de Rabo ClubSupport Aktie gaan inzetten.

Wilt u ons steunen - Stem op Maas en Waals Mannenkoor

Poster Social Rabo Clubsupport 2022 met eigen tekst 1

 

HET MAAS EN WAALS MANNENKOOR GAAT WEER ALS VANOUDS !

Het Maas en Waals Mannenkoor heeft, net als vele andere koren, de afgelopen twee jaar moeilijke tijden meegemaakt. Het Corona- virus was een groot obstakel in de voortgang van de zangliefhebbers. Repetities en concerten waren niet mogelijk.
Echter, de zon is weer langzaam gaan schijnen, men repeteert weer en de voorbereidingen voor concerten zijn weer in volle gang.

Het Maas en Waals Mannenkoor gaat ook weer optreden. Het koor is door pastoor Roefs uitgenodigd om op zondag 29 mei a,s, de zang te verzorgen tijdens de mis in de Sint Corneliuskerk te Beuningen. Aanvang 10.00 uur.
Het repertoire bestaat naast het bekende Kyrie, Gloria, Agnus Dei en Sanctus van Josef Gruber, uit prachtige werken van diverse componisten: Met Mater Alma (ode aan Maria), en het ingetogen werk Frieden van Gotthilf Fischer, wordt de opening verzorgd. Na de eerste lezing komt het zeer bekende Tjebe Pojem, de Slavische versie van “het Onze Vader” gevolgd door Wort 6 van Cesar Franck en The Lord,s Prayer, beide bewerkt door Ton de Waal. Tijdens de communie zingt het koor Sancta Maria van Johannes Schweitzer en Veni Jesu van Cherubini.
Als slot worden Go now in peace van Don Besig en King all glorious van M.Vail, uitgevoerd. De muzikale leiding is in handen van dirigent Ton de Waal.

Het mannenkoor is geen kerkkoor, maar heeft voor medewerking aan uitvaarten en een dienst als hier omschreven, ook een kerkelijk repertoire. Voor een goede toekomst is het koor altijd op zoek naar leden. Juist nu, na Corona, is dit zeer actueel.
Tijdens de repetities, op donderdagavonden, wordt naast klassiek, ook geoefend op modern repertoire dat bestaat uit Evergreens, Gospels, Musicalwerken, Italiaanse en Oost-Europese werken en hedendaagse muziek. Voorwaar een prachtige reeks van allerhande muziek, voor een ieder die van zang houdt.
Voorzitter Gerard Strikker is zeer positief gestemd over de ontwikkelingen en inzet van de koorleden, onder leiding van dirigent Ton de Waal. Nieuwe leden zijn natuurlijk welkom en indien interesse? Maak de stap naar samen zingen en ontmoet de enthousiaste leden. Kom vrijblijvend kijken en luisteren op donderdagavonden van 20-22.00 uur in Dorpshuis de Lier in Puiflijk of bel 06 - 4017 8094

MWM rep mei 2022 nr2 bewerkt

 

Artikel in Maas en Waal 4All - dec 2021Maas en Waal 4All dec 2021

 

Maas en Waals Mannenkoor gaat “Pop-up”

Voor de ruim een miljoen geregistreerde leden van zangkoren in ons land was de coronatijd heel vervelend. Anderhalf jaar kon er niet gerepeteerd en uitgevoerd worden. En nu gelukkig, de meeste beperkingen zijn opgeheven, zijn de koren weer volop aan de slag. Ook ons Maas en Maas Mannenkoor. Bij de repetities in de Lier is het opnieuw volle bak.

Het koor wil daadwerkelijk tonen dat zingen een aangename hobby is. Samen zingen in een gezellige ambiance en onder vakkundige leiding van Ton de Waal, geeft elke keer volop voldoening als een ingestudeerd vierstemmig lied harmonieus klinkt en de dirigent tevreden kijkt.

DAAR STONDEN ZE DAN OP 17 SEPTEMBER:  Vrijdagmorgen tijdens de markt op het Dorpsplein in Beneden-Leeuwen en Vrijdagmiddag op de Markt in Druten. Orgel aansluiten, standaards neerzetten, glaasjes alvast inschenken en de visitekaartjes in de aanslag met het doel om promotie te maken voor het koor. En vooral ook om mannen te interesseren deelgenoot van de club te worden.

EEN HALF UURTJE LATER ZINGEN ZE :  Erile, (een vredeslied uit Mozambique), Als ’t Effe Kan (met een eigen vertaling op de tekst), The Keel Row (schots volkslied), Mater Alma en als afsluiting We’ll Meet Again van Vera Lynn.
Een kleine weergave van het repertoire, gezongen door 15 leden van het 60 leden tellende mannenkoor. Natuurlijk werd er in de pauze een drankje en blokje kaas genuttigd (aangeboden door de Kaasboer op de markt in Druten).

Met deze mini concerten in kleine bezetting wil het Maas en Waals Mannenkoor laten zien dat ze actief is, een gevarieerd repertoire zingt en van gezelligheid met hapje en drankje houdt. Doel is natuurlijk ook mannen te stimuleren lid te worden. En…..vrouwen te stimuleren hun man enthousiast te maken om op donderdagavond om 20.00 uur lekker te gaan zingen in de Lier in Puiflijk. De vrouwen hebben een rustige donderdagavond, zij zingen niet mee, maar wij betrekken ze wel bij de clubactiviteiten.

VOOR DE MANNEN EN DIRIGENT TON DE WAAL WAS HET EEN PRIMA MIDDAG.  Ze kregen veel positieve reacties van het publiek, dat aandachtig luisterde, applaudisseerde en soms ook spontaan meezong. Eén van de aanwezigen zei dat hij blij verrast en enthousiast was over deze wijze van koorpresentatie.
De afsluiting We’ll Meet Again is niet voor niets gekozen! Wij hopen natuurlijk nieuwe leden te mogen begroeten, maar daarnaast gaan we ook nog meer van deze pop-up concerten geven in andere dorpen in Maas en Waal. Tot ziens dus.
Kijk voor meer informatie ook verder op onze website www.maasenwaalsmannenkoor.nl

Mini concert sep 2021 nr1

Mini concert sep 2021 nr2

MaasWaler mini concert sep 2021 Kopie

 

Honderden gasten genieten van de Warme Winterklanken geproduceerd door het Maas en Waals Mannenkoor en Muziekvereniging Koning Willem III

Beneden Leeuwen 14 december 2019.

De akoestische Alphonsuskerk in Beneden Leeuwen, voorzien van een mooie belichting en gevuld met veel en enthousiast publiek was zaterdagavond een feest om te beleven.

Eén van de gasten had even getwijfeld tussen lekker thuis op de bank of naar het concert van het Maas en Waals Mannenkoor en Muziekvereniging Koning Willem III te gaan. Zij was, evenals heel veel andere gasten, blij dit concert te hebben bijgewoond. Wat een sfeer, mooie mannenzang en prachtige muziek.

Niet alleen het mannenkoor en de muziekvereniging, ook de sopraan en de violiste hebben het publiek verrast. Ook was er aandacht voor 75 jaar bevrijding met muziek, zang en een mooi voorgedragen gedicht.

Hoe mooi kan het zijn om een nummer als Spente Le Stelle door muziekvereniging, mannenkoor en soliste te horen, kippenvel! Zo’n combinatie “uniek” en zou eigenlijk herhaald moeten worden.

Geniet van de foto’s en enkele geluidsfragmenten .

 

Concert Warme Winterklanken 14 december 2019

Met trots presenteren het Maas en Waals Mannenkoor en Muziekvereniging Koning Willem III:

WARME WINTERKLANKEN

Nu de eerste herfststormen over Maas en Waal razen, draaien de leden van beide muziekgroepen weer warm voor een uniek gezamenlijk concert. Na een intensieve voorbereiding door de beide besturen en dirigenten, is het nu de beurt aan de leden die in de oefenlokalen de eerste klanken ten gehore brengen.

Op zaterdagavond 14 december zijn deze WARME WINTERKLANKEN voor het publiek te horen in de Alphonsuskerk in Beneden-Leeuwen.

Het publiek kan rekenen op een concert met muziek en liederen die warmte brengen in de donkere dagen van december. Op het programma staat prachtige muziek met een knipoog naar Kerst.
Tijdens dit concert wordt gememoreerd dat 75 jaar geleden Maas en Waal “bevrijd“ gebied was, maar juist gedurende deze laatste Oorlogswinter de vrede verder weg was dan ooit. Pas met de algehele vrede in het voorjaar verdwenen de alles verwoestende oorlogshandelingen. Het was een Bevrijding zonder Vrede.

De kerk in Beneden-Leeuwen wordt voor een avond omgetoverd tot concertzaal met professionele verlichting en geluid verzorgd door Luton Audio. Via videoschermen hoeven bezoekers vanaf de zijbeuken niets van het concert te missen.
De prima akoestiek in deze mooi gewelfde kerk en de unieke combinatie van instrumenten en mannenstemmen staan garant voor een boeiend kijk en luisterspel voor alle muziekliefhebbers in Maas en Waal.

Voorverkoopadressen:
Druten:   Blokker, Margrietstraat 41 || Bruna, Markt 9-3
Boven-Leeuwen:   D’n Dulper, Pastoor Schoenmakersstraat 5
Beneden-Leeuwen:   MFA De Rosmolen, Leliestraat 19 || Lemmers Zaadhandel, van Heemstraweg 57
Of via de leden van een van de verenigingen die de kaarten graag voor u regelen.

Flyer Warme Winterklanken 14 dec 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto impressie van ons fantastisch jubileumconcert

Klik op onderstaande foto

25jr Jubileum concert 3893

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plezierige impressie van een actief en eigentijds Mannenkoor in Maas en Waal met haar mooie platteland en idyllische plekjes

Klik op onderstaande foto

Koorfoto mei 2018 document

  

Aankoop nieuwe koorkleding

Maas en Waals Mannenkoor gaat voor vernieuwing.

Dat het Maas en Waals Mannenkoor meegaat met de tijd en vernieuwing doorvoert in het repertoire is al bekend. Na een intensieve voorbereiding voor de aanschaf van nieuwe kleding, is de bestelling voor de nieuwe outfit van het Maas en Waals Mannenkoor een feit.

De bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds, eigen middelen en een bijdrage van de leden zelf, hebben de aanschaf mogelijk gemaakt. Zaterdag 3 maart 2018 heeft de ondertekening voor de levering van 65 nieuwe tenues plaatsgevonden.

Deze nieuwe kleding zal voor het eerst aan het publiek getoond worden tijdens het jubileumconcert dat 27 mei aanstaande om 15.00 uur in de H.Alphonsuskerk in Beneden - Leeuwen zal plaatsvinden.

logo Prins Bernhard Cultuurfonds

Op de foto van links naar rechts: Peter van Tilburg eigenaar modezaak, Gerard Strikker voorzitter Maas en Waals Mannenkoor en Thom van Mierlo verkoper.

Aankoop nieuwe koorkleding gecomprimeerd naar Documenten