De Waalkanter 2 nov 2016

 MaasenWaler Open repetitie 55

27 oktober 2016  19.30 uur  -  Open Repetitie Concert in Horeca de Lier in Puiflijk  -  Voor mannen én partners

Open Repetitie Concert

Zingen, plezier en gezelligheid gaan samen bij het Maas&Waals Mannenkoor

Het Maas&Waals Mannenkoor nodigt mannen én vrouwen uit voor een Open Repetitie Concert.

Eén van de grootste hobby’s in ons land is zingen. Zingen geeft plezier en is éen van de grootste hobby’s in Nederland. Maas en Waal telt vele koren, waaronder het Maas&Waals Mannenkoor dat 4 stemmig zingen combineert met plezier en gezelligheid.
Een koor dat bezig is te vernieuwen; het repertoire, digitalisering van partituren, presentatie op social media en natuurlijk ook nieuw zangtalent met (ontluikende) zangverlangens. Nieuwe leden worden in het begin wekelijks begeleid.

Op donderdagavond 27 oktober houdt het Maas&Waals Mannenkoor een feestelijke introductieavond en Open Repetitie Concert in Horeca de Lier te Puiflijk.

De gelegenheid voor mannen, die bij een gedreven mannenkoor willen zingen en zonder verplichtingen kunnen komen kijken, luisteren en zelfs meezingen. En als primeur worden ook de partners uitgenodigd voor een leuk programma, om sfeer te proeven en kennis te maken met de partners van onze 60 mannen, die bij concerten en activiteiten van het Mannenkoor altijd present zijn, ter ondersteuning en zeker ook voor de gezelligheid.

In 2018 bestaat het koor 25 jaar en wil in dat jubileumjaar feestelijk, modern en “in een nieuw jasje” voor de dag komen en biedt nieuwe leden graag de gelegenheid om daaraan mee te doen. Het repertoire is gevarieerd, van klassiek tot Musical-melodieën en van Byzantijns, Afrikaans, Franstalig tot Evergreens. Elke donderdagavond is er van acht tot tien uur een repetitie in Horeca de Lier in Puiflijk, onder leiding van dirigent Ton de Waal. Hij leidt de avonden met enige discipline, maar humorvol. Want in harmonie met de andere koorleden zingen geeft veel voldoening wanneer dat indrukwekkend en zuiver klinkt.

De uitvoeringen, zo’n vier keer per jaar, zijn de testcases of het allemaal is gelukt. Afgelopen jaren trad het koor samen op met Ernst Daniel Smidt, Marco Bakker en met andere koren, zoals in deze zomer nog bij de opening van de Boudewijn de Groot-zaal in D’n Bogerd in Druten, in aanwezigheid van de grote popzanger.

Met het motto “zingen kan bijna iedereen, al denkt men vaak van niet” nodigt het Maas&Waals Mannenkoor geïnteresseerde mannen, met hun partners, graag uit om de eerste stap te zetten en het Open Repetitie Concert bij te wonen. Een geoefende stem is geen noodzaak, bij het leren lezen van de muziek helpen wij je en samen met de dirigent bekijkt u bij welke stemsoort (bas, bariton, eerste of tweede tenor) u het beste past. Het geeft al een bijzonder prettig gevoel dat na drie kwartier oefenen, een nieuw ingestudeerd lied al samen gezongen kan worden. Aan het eind van de repetitie geeft het koor een mini-concert voor de adspirant-leden en hun partners.

Open Repetitie Concert -- Donderdagavond 27 oktober -- Aanvang 19.30 uur tot 22.30 uur of later.
Aanmelden:
Via email:            maasenwaalsmannenkoor@gmail.com
Of telefonisch    06-575 731 22, Bernard Krechting.
Voor vragen of informatie kan ook contact worden opgenomen met Bernard Krechting.
Verdere informatie over ons koor vindt u op onze website: www.maasenwaalsmannenkoor.nl

Knipsel 2

 

 

 

Knipsel 3