U bent vanaf 20.00 uur van harte welkom in De Lier in Puiflijk

Nieuwe leden gezocht!!!!
Kom vrijblijvend: want “zingen kan iedereen als je maar oren hebt.”

Deze avond is bedoeld om geïnteresseerden kennis te laten maken met het koor.
Het Maas&Waals Mannenkoor, dat is een gezellige avond samen zingen met een zo breed mogelijk repertoire, zoals Slavische koormuziek, diverse negrospirituals, musical- en filmmuziek. Ook hedendaagse popmuziek gaan we zeker niet uit de weg. Bovendien kan ieder koorlid stukken aandragen voor het repertoire. Kortom in een ontspannen sfeer met hard werken een zo groot mogelijke prestatie neerzetten, daar zijn we wekelijks mee bezig. En enkele keren per jaar wordt er voor publiek opgetreden.

“ Zingen in het Maas&Waals Mannenkoor is gewoon leuk. Een prachtige manier om de drukte van de dag aan de kant te zetten.” Aan het woord is Peter Dolfing, een van de leden van het koor.
“ Vroeger heb ik ooit pianoles gehad en ik vond zingen altijd wel leuk. Twee jaar geleden kwam ik, puur door toeval, bij het Maas&Waals Mannenkoor. Het was meteen raak. Zeer ongedwongen maar toch serieus met muziek bezig zijn. In het koor heb je verschillende stemmen, zoals tenor, bariton, etc. Maar ook mannen met zeer verschillende zangkwaliteiten. De een is gewoon beter dan de ander. Maar dat maakt niet uit. Je neemt elkaar op sleeptouw en met elkaar maak je een mooi ‘klinkend’ geheel. En na de repetitie klink je nog wat door, maar dan met een glas in je hand en dat is net zo belangrijk. Uiteraard werk je met elkaar naar de concerten toe die verspreid over het jaar worden gegeven. Het is hartstikke leuk om te repeteren maar om het eindproduct voor publiek te presenteren is toch ook geweldig. Bovendien is zoiets helemaal niet eng als je dat met zo’n hechte groep doet. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je een goede en professionele dirigent hebt. En die hebben we zeker. Als je noten kunt lezen kan het handig zijn maar kijken en luisteren naar de dirigent en naar je andere koorleden is zeker zo belangrijk.
Ik begrijp best dat mensen denken dat ze niet kunnen zingen. ‘ Zo’n koor dat is niets voor mij !’
Gelukkig klopt dat niet. Iedereen kan zingen! Je moet ontdekken waar je stem zit en dat kan bij ons.”

Op de open repetitieavond van 15 oktober kunnen mensen ontdekken hoe leuk het is bij het mannenkoor. Ook kun je ervaren dat je, in tegenstelling tot wat je zelf denkt, wel kunt zingen
Er wordt, speciaal voor deze open repetitie, een nieuw stuk ingestudeerd. Ook de huidige koorleden zien het stuk voor het eerst. Je begint allemaal op hetzelfde punt en je kunt dus helemaal meemaken hoe dit proces verloopt. Gewoon meezingen dus. Bij het mannenkoor krijg je de gelegenheid om je stem te ontwikkelen. Dit gaat op een ontspannen manier door gezamenlijk te zingen. Je zult dan ervaren dat je na verloop van tijd een waardevolle bijdrage kunt leveren in een gezellige groep.

Hoe ziet de open repetitie eruit?

Je wordt ontvangen en in overleg ingedeeld in je “stem”. 1e tenor, 2e tenor, bariton of bas.
Als je uitgenodigd bent door een koorlid zal deze je de nodige eerste informatie geven. Kom je op eigen initiatief meld je dan vooraf aan, zodat het bestuur je kan koppelen aan een koorlid.
Gestart wordt om 20.00 uur, om 21.00 uur is er een kwartier pauze, waarna de avond rond 22.00 uur qua zingen afgesloten wordt. Daarna vindt aan de bar het sociale deel plaats. Sommige noemen dit wel het belangrijkste deel van de avond.

Na afloop krijg je informatie uitgereikt over de repetities en het lidmaatschap. Ben je meteen “verkocht” dan kun je je gelijk aanmelden. Twijfel je nog, dan heb je de gelegenheid om nog een keer of 4 vrijblijvend mee te zingen op onze normale repetities zodat je zeker weet of het Maas&Waals Mannenkoor iets voor je is en maak dan je keuze.
Als je lid wordt kun je later ook meedoen aan een zangklas, mits er voldoende animo is.

Aanmelden kan via: maasenwaalsmannenkoor@gmail.com of telefoonnummer 0487 592935.
Wil je eerst nog wat weten, bel dan gerust of kijk op onze website www.maasenwaalsmannenkoor.nl
Ben je dan nog niet om? Dan is het goed om te weten dat:
- Met regelmaat lief en leed wordt gedeeld middels ‘Mannenpraat’, de nieuwsbrief van het Maas&Waals Mannenkoor, die meerdere keren per jaar verschijnt.
- Er eenmaal per jaar een uitje voor leden en partners wordt georganiseerd, met een volledig verzorgd dagprogramma!

We zien je graag op donderdag 15 oktober om 20.00 uur in Dorpshuis de Lier in Puiflijk.
O ja, nog een ding. Het is dan alleen voor mannen!!!