De Waalkanter
05 jan 2011

De Kerstconcerten vormen voor het Maas&Waals Mannenkoor traditioneel de afsluiting van een jaar. Al ver voor de datum van 31 december maakt het bestuur plannen voor het nieuwe jaar.
Zo zal de eerste maanden van 2011 gewerkt worden aan het programma voor een Mannenkorenfestival op 14 mei in Terborg. Het koor heeft besloten daaraan te gaan deelnemen. Op een dergelijk festival beoordeelt een jury de muzikale prestaties van een koor. Er wordt dan niet alleen op zang gelet, maar ook op presentatie en zelfs een punt achter een noot speelt een grote rol. Maar voordat dirigent Ton de Waal alle bakens richting Terborg zet gaat het bestuur op donderdag 27 januari de open repetitie van vorig jaar januari herhalen. Een open repetitie bedoeld om kandidaten als lid voor het mannenkoor te werven. Vorig jaar leverde dit 7 trouwe leden op. Kan dit resultaat nog eens worden bereikt? Mannen, vooral jonge mannen die graag hun zang en stem willen verbeteren zijn op die dag om 20.00 uur van harte welkom in Dorpshuis de Lier te Puiflijk. Aanmelden is niet nodig.

 

 

Dé Weekkrant De Waalkanter Woensdag 3 februari 2010 - Pagina 16

Foto 2e art Open repetitie

DRUTEN - Ze kwamen te voet, met de fiets, de auto énmet de Big-Limo. In totaal 30 mannen gaven gehoor aan de uitnodiging van bestuur en leden van het  Maas&WaalMannenkoor voor  een open repetitie.

Dirigent Ton de Waal kon aan de bak met voor zich de 30 gasten en 56 aanwezige leden van het bekende koor. Voor de pauze werd Miss Saigon, de leadsong uit de beroemde musical Miss Saigon ingestudeerd

en na de koffie was het de anatomische les Tante Julia van Boudewijn de Groot. Met het zingen van het Forellenkwartet liet het koor na afloop horen wat met regelmatig repeteren bereikt kan worden. Secretaris Hans van Kuijk had na afloop een tekort aan inschrijfformulieren. Voorzitter Theo Verhoeven memoreerde na afloop dat het die avond precies 17 jaar geleden was dat het Maas&Waals Mannenkoor in diezelfde zaal was opgericht. Een uiterst geslaagde happening. Donderdag 4 februari gaat het mannenkoor met een uitgebreide bezetting werken aan het grote Bevrijdingsconcert wat op 5 mei 2010 bij de herdenking van 65 jaar bevrijding uitgevoerd wordt in de H.Alphonsuskerk te Beneden-Leeuwen.

Indien er nog mannen zijn die de open repetitie hebben gemist en toch een kijkje willen nemen bij dit koor, één telefoontje naar de secretaris (0487 542004) is voldoende.

 
 

 

 

 
 

 

 

 

Zingen is razend populair in Nederland. Altijd al geweest, als je alleen al kijkt naar de leeftijd van veel zangkoren weet je dat dit een uiterst gezellige hobby is.

De laatste jaren hoor je ook steeds vaker dat het een gezonde hobby is. Denk alleen maar eens aan het ademhalingssysteem van je lichaam. Ademhalingstechniek hoort tot het vaste onderdeel van vrijwel elke koor repetitie. Sporten is goed voor je lichaam. Zingen in een groot mannenkoor is topsport zonder het risico van gebroken ledematen en uit te voeren tot op hoge leeftijd.

Op donderdagavond 28 januari 2010 start het Maas&Waals Mannenkoor het landelijke mannenkoorweekend met een open repetitie. U (man) wordt daar speciaal voor uitgenodigd. Wij hebben U er graag bij. U kunt niet zingen!! Nou kom daar niet mee aan bij onze dirigent Ton de Waal. Hij bespeelt uw zanginstrument als zijn piano. Op 28 januari wil hij dat bewijzen.
Laat u uitdagen.

Zingen in een mannenkoor is ook gezellig. Samen werken aan een doel, een grap, een kwinkslag tussendoor en in de pauze aan de bar, onder het genot van een kop koffie, fris of sterkers met collega´s praten over van alles en nog wat. En later na een concert of andere uitvoering: applaus van het publiek.

Lijkt u dit wat of wilt u het eens van een ander horen? Kijk eens naar het filmpje van Ernst Daniël Smid op www.mannenkoorweekend.nl

Mocht uw interesse zijn gewekt, neem dan contact op met één van de leden van het Maas&Waals Mannenkoor of met de secretaris Hans van Kuijk. Telefoon 0487-542004 of email maasenwaalsmannenkoor@gmail.com

Het koor nodigt u graag uit voor:
28 januari 2010  19.45  Dorpshuis de Lier, Koningsweg 12, Puiflijk.