Het Maas&Waals Mannenkoor doet mee aan de landelijk actie “de nationale mannenkoorweek” en houdt op donderdagavond 4 oktober 1212 van 19.30 tot 22.00 uur in Dorpshuis de Lier in Puiflijk haar open repetitieavond. Wij nodigen alle mannen, die zingen leuk vinden van harte uit om aan deze open repetitieavond deel te nemen.

Zingen is leuk én gezond. Door te zingen wordt je adem gestimuleerd en dus ook je bloedsomloop, en dat werkt weer reinigend en stressverlagend. Kortom zingen is een zeer goede activiteit.
Het Maas&Waals Mannenkoor kiest voor een veelzijdig repertoire met daarin alle vormen en stijlen van de hedendaagse muziek. Deze combinatie van diverse stijlen (musical, opera, religieus, romantiek, barbershop, negrospiritual, traditioneel Slavisch en moderne muziek) maakt het zingen in ons koor bijzonder afwisselend en aantrekkelijk. Indien je nog meer wilt weten over "de nationale mannenkoorweek", kijk dan op de website www.mannenkoorweekend.nl

 

Wat gaan we die avond doen? Onder leiding van onze dirigent Ton de Waal wordt je ingedeeld in stemhoogte, dus bas, bariton of tenor. Vervolgens worden er samen met het koor een paar nieuwe nummers ingestudeerd. De leden en de gasten doen dit samen, dus het is voor de leden even nieuw als voor de gasten. Wil je alleen luisteren dan is dat ook mogelijk.

Aan het eind van de zangbijeenkomst, zo rond 22.00 uur, zul je als gast er zelf verbaasd over zijn wat je in zo’n korte tijd onder leiding van een professionele dirigent hebt kunnen instuderen. Hierna is er nog tijd voor een gezellige nazit en een bakje koffie in de bar van de gastvrije De Lier. Wanneer de sfeer en muziek je aanspreekt kun je jezelf ook opgeven als lid, wij zullen je met open armen ontvangen.

Dus mannen uit Maas en Waal en omstreken: wil je zingen, zing dan mee. Je hoeft niet perse een fraaie stem te hebben. Bij zingen in een koor wordt niet geluisterd naar jouw individuele stem, maar naar de samensmelting van jouw stem met die van de andere leden. Ga de uitdaging aan, gewoon doen! Kom donderdag 4 oktober om 19.30 als gast van het Maas&Waals Mannenkoor naar de Lier in Puiflijk en laat u horen. De koffie staat klaar!

Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze secretaris: maasenwaalsmannenkoor@gmail.com