Donderdag 16 oktober 20.00 uur in Dorpshuis de Lier in Puiflijk

“Hola, jij daar ! Ja, jij…..Iemand is op zoek naar jou !”

“Serieus ?  Wie zoekt mij dan ?”

“Het Maas&Waals Mannenkoor !  Want die zouden het fijn vinden dat je bij hen komt zingen. Lekker wekelijks op donderdagavond om acht uur repeteren in de gezellige De Lier in Puiflijk met tussentijds een koffiepauze en na afloop, om tien uur als je wilt, nog een lekkere nazit. En zo’n zes of zeven keer per jaar samen met 70 andere gelijkgezinden ergens op een podium staan en stralen voor je enthousiaste familie, kennissen of andere muziekliefhebbers.”

 

Zo zou een van deze dagen een gesprek kunnen gaan in Maas en Waal en wijde omgeving. Want het Maas&Waals Mannenkoor zou graag zien dat mannen met liefde voor muziek zich bij hun aansluiten. Oubollige muziek zingen we allang niet meer, we leggen de nadruk op vlotte en moderne muziek.

Het zingen in een mannenkoor heeft een heel lage drempel en je zult je er binnen de kortste keren thuis voelen. Je hoeft er trouwens niet persé een fraaie stem voor te hebben. Bij zingen in een koor wordt namelijk niet geluisterd naar jouw individuele stem maar naar de samensmelting van jouw stem met die van de andere koorleden. Het totaalplaatje dus. En, niet onbelangrijk: een mannenkoor heeft ongetwijfeld van alle soorten koren de meest robuuste en stoere uitstraling.
Dus wil je zingen, zing dan mee op donderdag 16 oktober om 20.00 uur in Dorpshuis de Lier, Koningsweg 12 in Puiflijk.

Onder leiding van onze dirigent Ton de Waal wordt je ingedeeld in stemhoogte, dus bas, bariton of tenor. Vervolgens wordt er samen met het koor een nieuw nummer ingestudeerd. De leden en jij doen dit samen en het is voor de leden even onbekend als voor jou. Aan het eind van de zangbijeenkomst, zo rond 22.00 uur, zul je er zelf verbaasd over zijn wat je in zo’n korte tijd onder leiding van een professionele dirigent hebt geleerd. Maar je mag ook gewoon komen luisteren.

Indien je het leuk vindt, dan kun je jezelf vrijblijvend een aantal weken bij ons aansluiten en enkele weken later meedoen aan een gratis koorcursusje, waarin je wordt bijgepraat over muziek, notenlezen en stemgebruik.

Voor meer informatie over het Maas&Waals Mannenkoor zie onze website of neem contact met ons opnemen via telefoon 0487 – 592935 of e-mail maasenwaalsmannenkoor@gmail.com  

Graag tot donderdag 16 oktober !