Ton de Waal is sinds maart 2008 dirigent van het Maas&Waals Mannenkoor. Hij werd in 1954 in Den Haag geboren, kreeg op 5-jarige leeftijd zijn eerste orgellessen en stond op 16-jarige leeftijd zijn eerste koor te dirigeren. Ton studeerde orgel-, koor- en orkestdirectie aan het conservatorium te Utrecht, ondermeer bij Maarten Kooy.

dirigent

Als bijvakken studeerde hij Gregoriaans, piano en hobo. Hij heeft meegewerkt aan diverse producties met internationale gezelschappen waaronder het Straussorkest Boedapest in het Concertgebouw te Amsterdam in samenwerking met Joop van den Ende. Ton werkte ook mee aan de productie "Memories" door Mix of Music Ravenstein in de Nijmeegse schouwburg in samenwerking met Albert Kriele.

Vanaf 1978 is Ton actief als koordirigent en tegenwoordig staan onder zijn leiding o.a.:

- Popkoor Sparkle

- Doornenburgs Mannenkoor