Het Maas&Waals Mannenkoor is opgericht op 28 januari 1993. Meteen al met een 80-tal leden werd in december van datzelfde jaar keurig in smoking acte de presence gegeven tijdens het Kerstconcert in de Heilige Antonius Abt kerk te Wijchen. Goed werd er gerepeteerd en een jaar later al gaf het koor zelfstandig een Kerstconcert in de Dreumelse basiliek. Een grandioos succes werd het bevrijdingsconcert op 5 mei 1995 en in een volle kerk van Druten werden onze bevrijders met prachtige muziek herdacht.

Met de zeer gedreven dirigent Ad Versteden heeft het koor, dat enkel uit amateurs bestaat, in relatief korte tijd met vallen en opstaan een breed en gevarieerd repertoire opgebouwd. Hierdoor kwamen optredens bij vele evenementen binnen het bereik van het koor met als gevolg regelmatige optredens. Als jaarafsluiting wordt vaak een Kerstconcert gegeven met regionale sterren, koren en/of muzikale groepen. Maar soms ook met landelijk beroemdheden. Ook uit eigen ledenbestand heeft het koor goede solisten, die de optredens mede kunnen opluisteren.

Een hoogtepunt in 2004 zijn de succesvolle optredens met het Osse Operakoor in Oss en in Beneden Leeuwen. In 2004 heeft het koor de gezangen mogen verzorgen in de oecumenische dienst in de St. Stevenskerk ter gelegenheid van de opening van de Vierdaagse in Nijmegen. Dit werd beschouwd als een grote eer. In 2005 was vermeldenswaardig het optreden in de basiliek van Dreumel ter gelegenheid van de afronding van de restauratie hiervan. Ook in dat jaar werd het 121/2 jarig bestaan gevierd, een onvergetelijk gebeuren.

De koorleden, momenteel ruim zeventig in getal, komen uit het Land van Maas en Waal en de regio daar omheen. Zij repeteren wekelijks op donderdagavond in het Dorpshuis "De Lier" Koningsweg 12 te Puiflijk onder leiding van de heer Ton de Waal, vanaf 2008 de dirigent. Het repertoire strekt zich uit van religieuze- en kerkmuziek tot barbershop en negrospirituals, van het Russische genre tot licht populair klassiek/operette. Er wordt doorgaans 4-stemmig gezongen: 1ste en 2de tenoren, baritons en bassen.

Het koor wil een eigen plaats bezetten tussen de vele goede koren die we in Maas en Waal en daarbuiten hebben. Met goede en vooral ook ontspannende zang, die het koor zich eigen maakt middels de steeds weer gezellige repetities. Nieuwe mannelijke leden zijn altijd van harte welkom. Een leeftijdsgrens is er niet, wel vragen wij vooral jongere mannen van rond de 50 jaar niet te schromen om lid te worden.

Koorfoto mei 2018 document