Er is op dit moment geen open repetitie gepland. 
Mannen die graag een repetitie willen bijwonen of lid willen worden bij ons mannenkoor, kunnen hiervoor contact met ons opnemen via

of via telefoonnummer: 0487 - 516600

 

 

 

Maas en Waals Mannenkoor nodigt mannen uit voor de open repetitie op donderdag 2 november 2017 om 20.00 uur.

Op donderdag 2 november om 20.00 uur, houdt het Maas en Waals Mannenkoor zijn jaarlijkse open repetitie. Het koor, dat volgend jaar 25 jaar bestaat heeft zijn repetities op de donderdagavonden in de Lier in Puiflijk. Het repertoire is gevarieerd, van klassieke muziek tot musical-melodie├źn ,van byzantijns tot nummers van Queen en Ramses Shaffy. Met de modernisering van het repertoire en de manier van repeteren, o.a. door het gebruik van digitale muziekbestanden , maakt het koor zich op voor het aankomende jubileum. Aspirant zangers worden uitgenodigd het muzikale niveau van het Maas en Waals Mannenkoor te verhogen.
Zingen in een koor is een vorm van individuele stemmen die samenwerken in een team. Onder de enthousiaste leiding van onze dirigent ,Ton de Waal, worden met humor en discipline de mooiste muziekstukken in elkaar gesmeed. Tijdens de pauze en na afloop van de repetities is het gezellig toeven in De Lier.
Interesse ?? Je kunt je opgeven voor deze open repetitie via , bij onze koorleden of kom gewoon op 2 november om 20.00 uur naar De Lier in Puiflijk.

Open repetitie concert

Foto gemaakt tijdens de Open Repetitie in 2016, de 9 nieuwe leden zingen uit volle borst mee.

 De Waalkanter 2 nov 2016

 MaasenWaler Open repetitie 55

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

27 oktober 2016  19.30 uur  -  Open Repetitie Concert in Horeca de Lier in Puiflijk  -  Voor mannen én partners

Open Repetitie Concert

Zingen, plezier en gezelligheid gaan samen bij het Maas&Waals Mannenkoor

Het Maas&Waals Mannenkoor nodigt mannen én vrouwen uit voor een Open Repetitie Concert.

Eén van de grootste hobby’s in ons land is zingen. Zingen geeft plezier en is éen van de grootste hobby’s in Nederland. Maas en Waal telt vele koren, waaronder het Maas&Waals Mannenkoor dat 4 stemmig zingen combineert met plezier en gezelligheid.
Een koor dat bezig is te vernieuwen; het repertoire, digitalisering van partituren, presentatie op social media en natuurlijk ook nieuw zangtalent met (ontluikende) zangverlangens. Nieuwe leden worden in het begin wekelijks begeleid.

Op donderdagavond 27 oktober houdt het Maas&Waals Mannenkoor een feestelijke introductieavond en Open Repetitie Concert in Horeca de Lier te Puiflijk.

De gelegenheid voor mannen, die bij een gedreven mannenkoor willen zingen en zonder verplichtingen kunnen komen kijken, luisteren en zelfs meezingen. En als primeur worden ook de partners uitgenodigd voor een leuk programma, om sfeer te proeven en kennis te maken met de partners van onze 60 mannen, die bij concerten en activiteiten van het Mannenkoor altijd present zijn, ter ondersteuning en zeker ook voor de gezelligheid.

In 2018 bestaat het koor 25 jaar en wil in dat jubileumjaar feestelijk, modern en “in een nieuw jasje” voor de dag komen en biedt nieuwe leden graag de gelegenheid om daaraan mee te doen. Het repertoire is gevarieerd, van klassiek tot Musical-melodieën en van Byzantijns, Afrikaans, Franstalig tot Evergreens. Elke donderdagavond is er van acht tot tien uur een repetitie in Horeca de Lier in Puiflijk, onder leiding van dirigent Ton de Waal. Hij leidt de avonden met enige discipline, maar humorvol. Want in harmonie met de andere koorleden zingen geeft veel voldoening wanneer dat indrukwekkend en zuiver klinkt.

De uitvoeringen, zo’n vier keer per jaar, zijn de testcases of het allemaal is gelukt. Afgelopen jaren trad het koor samen op met Ernst Daniel Smidt, Marco Bakker en met andere koren, zoals in deze zomer nog bij de opening van de Boudewijn de Groot-zaal in D’n Bogerd in Druten, in aanwezigheid van de grote popzanger.

Met het motto “zingen kan bijna iedereen, al denkt men vaak van niet” nodigt het Maas&Waals Mannenkoor geïnteresseerde mannen, met hun partners, graag uit om de eerste stap te zetten en het Open Repetitie Concert bij te wonen. Een geoefende stem is geen noodzaak, bij het leren lezen van de muziek helpen wij je en samen met de dirigent bekijkt u bij welke stemsoort (bas, bariton, eerste of tweede tenor) u het beste past. Het geeft al een bijzonder prettig gevoel dat na drie kwartier oefenen, een nieuw ingestudeerd lied al samen gezongen kan worden. Aan het eind van de repetitie geeft het koor een mini-concert voor de adspirant-leden en hun partners.

Open Repetitie Concert -- Donderdagavond 27 oktober -- Aanvang 19.30 uur tot 22.30 uur of later.
Aanmelden:
Via email:           
Of telefonisch    06-575 731 22, Bernard Krechting.
Voor vragen of informatie kan ook contact worden opgenomen met Bernard Krechting.
Verdere informatie over ons koor vindt u op onze website: www.maasenwaalsmannenkoor.nl

Knipsel 2

 

 

 

Knipsel 3

 

 

Het Maas&Waals Mannenkoor doet mee aan de landelijk actie “de nationale mannenkoorweek” en houdt op donderdagavond 4 oktober 1212 van 19.30 tot 22.00 uur in Dorpshuis de Lier in Puiflijk haar open repetitieavond. Wij nodigen alle mannen, die zingen leuk vinden van harte uit om aan deze open repetitieavond deel te nemen.

Zingen is leuk én gezond. Door te zingen wordt je adem gestimuleerd en dus ook je bloedsomloop, en dat werkt weer reinigend en stressverlagend. Kortom zingen is een zeer goede activiteit.
Het Maas&Waals Mannenkoor kiest voor een veelzijdig repertoire met daarin alle vormen en stijlen van de hedendaagse muziek. Deze combinatie van diverse stijlen (musical, opera, religieus, romantiek, barbershop, negrospiritual, traditioneel Slavisch en moderne muziek) maakt het zingen in ons koor bijzonder afwisselend en aantrekkelijk. Indien je nog meer wilt weten over "de nationale mannenkoorweek", kijk dan op de website www.mannenkoorweekend.nl

Lees meer: Open repetitie 4 okt 2012

U bent vanaf 20.00 uur van harte welkom in De Lier in Puiflijk

Nieuwe leden gezocht!!!!
Kom vrijblijvend: want “zingen kan iedereen als je maar oren hebt.”

Deze avond is bedoeld om geïnteresseerden kennis te laten maken met het koor.
Het Maas&Waals Mannenkoor, dat is een gezellige avond samen zingen met een zo breed mogelijk repertoire, zoals Slavische koormuziek, diverse negrospirituals, musical- en filmmuziek. Ook hedendaagse popmuziek gaan we zeker niet uit de weg. Bovendien kan ieder koorlid stukken aandragen voor het repertoire. Kortom in een ontspannen sfeer met hard werken een zo groot mogelijke prestatie neerzetten, daar zijn we wekelijks mee bezig. En enkele keren per jaar wordt er voor publiek opgetreden.

“ Zingen in het Maas&Waals Mannenkoor is gewoon leuk. Een prachtige manier om de drukte van de dag aan de kant te zetten.” Aan het woord is Peter Dolfing, een van de leden van het koor.
“ Vroeger heb ik ooit pianoles gehad en ik vond zingen altijd wel leuk. Twee jaar geleden kwam ik, puur door toeval, bij het Maas&Waals Mannenkoor. Het was meteen raak. Zeer ongedwongen maar toch serieus met muziek bezig zijn. In het koor heb je verschillende stemmen, zoals tenor, bariton, etc. Maar ook mannen met zeer verschillende zangkwaliteiten. De een is gewoon beter dan de ander. Maar dat maakt niet uit. Je neemt elkaar op sleeptouw en met elkaar maak je een mooi ‘klinkend’ geheel. En na de repetitie klink je nog wat door, maar dan met een glas in je hand en dat is net zo belangrijk. Uiteraard werk je met elkaar naar de concerten toe die verspreid over het jaar worden gegeven. Het is hartstikke leuk om te repeteren maar om het eindproduct voor publiek te presenteren is toch ook geweldig. Bovendien is zoiets helemaal niet eng als je dat met zo’n hechte groep doet. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je een goede en professionele dirigent hebt. En die hebben we zeker. Als je noten kunt lezen kan het handig zijn maar kijken en luisteren naar de dirigent en naar je andere koorleden is zeker zo belangrijk.
Ik begrijp best dat mensen denken dat ze niet kunnen zingen. ‘ Zo’n koor dat is niets voor mij !’
Gelukkig klopt dat niet. Iedereen kan zingen! Je moet ontdekken waar je stem zit en dat kan bij ons.”

Lees meer: Open repetitie 15 okt 2015

 

De Waalkanter
05 jan 2011

De Kerstconcerten vormen voor het Maas&Waals Mannenkoor traditioneel de afsluiting van een jaar. Al ver voor de datum van 31 december maakt het bestuur plannen voor het nieuwe jaar.
Zo zal de eerste maanden van 2011 gewerkt worden aan het programma voor een Mannenkorenfestival op 14 mei in Terborg. Het koor heeft besloten daaraan te gaan deelnemen. Op een dergelijk festival beoordeelt een jury de muzikale prestaties van een koor. Er wordt dan niet alleen op zang gelet, maar ook op presentatie en zelfs een punt achter een noot speelt een grote rol. Maar voordat dirigent Ton de Waal alle bakens richting Terborg zet gaat het bestuur op donderdag 27 januari de open repetitie van vorig jaar januari herhalen. Een open repetitie bedoeld om kandidaten als lid voor het mannenkoor te werven. Vorig jaar leverde dit 7 trouwe leden op. Kan dit resultaat nog eens worden bereikt? Mannen, vooral jonge mannen die graag hun zang en stem willen verbeteren zijn op die dag om 20.00 uur van harte welkom in Dorpshuis de Lier te Puiflijk. Aanmelden is niet nodig.

Lees meer: Open repetitie 27 jan 2011

Donderdag 16 oktober 20.00 uur in Dorpshuis de Lier in Puiflijk

“Hola, jij daar ! Ja, jij…..Iemand is op zoek naar jou !”

“Serieus ?  Wie zoekt mij dan ?”

“Het Maas&Waals Mannenkoor !  Want die zouden het fijn vinden dat je bij hen komt zingen. Lekker wekelijks op donderdagavond om acht uur repeteren in de gezellige De Lier in Puiflijk met tussentijds een koffiepauze en na afloop, om tien uur als je wilt, nog een lekkere nazit. En zo’n zes of zeven keer per jaar samen met 70 andere gelijkgezinden ergens op een podium staan en stralen voor je enthousiaste familie, kennissen of andere muziekliefhebbers.”

Lees meer: Open repetitie 16 okt 2014